Pagrindinis puslapis  /   Svorio kontrolė  /  Kaip blokuoti riebalų absorbciją

Kaip blokuoti riebalų absorbciją ir numesti svorio po 40 metų?

Kaip blokuoti riebalų absorbciją ir numesti svorio po 40 metų? 

Išlaikyti sveiką svorį po 40 metų

Išlaikyti sveiką svorį senstant tampa vis sunkiau, ypač pasiekus 40 metų etapą. Vienas esminių svorio reguliavimo aspektų, į kurį dažnai reikia atkreipti dėmesį, yra maistinių riebalų įsisavinimas. Nors riebalai yra esminė subalansuotos mitybos dalis ir atlieka įvairius gyvybiškai svarbius vaidmenis mūsų kūnuose, per didelis tam tikrų rūšių riebalų vartojimas gali sukelti svorio padidėjimą ir padidinti lėtinių ligų riziką.
Riebalai yra makroelementas, kuris suteikia energijos, padeda įsisavinti riebaluose tirpius vitaminus ir padeda palaikyti sveiką ląstelių funkciją. Jie taip pat prisideda prie hormonų gamybos ir palaiko smegenų sveikatą.
Tačiau ne visi riebalai yra vienodi. Sotieji riebalai, dažniausiai randami gyvūniniuose produktuose ir kai kuriuose perdirbtuose maisto produktuose, ir trans-riebalai, dažnai esantys keptuose ir supakuotuose užkandžiuose, gali būti žalingi mūsų sveikatai, kai vartojami per daug.

Kalbant apie svorio reguliavimą, koreliacija tarp riebalų absorbcijos ir svorio padidėjimo yra neabejotina. Kūnas turi puikų gebėjimą absorbuoti ir kaupti maistinių riebalų perteklių, todėl laikui bėgant padidėja kūno svoris. Šis perteklinis riebalų įsisavinimas dažnai siejamas su riebalinio audinio kaupimu ir nutukimo vystymusi. Todėl asmenys gali susidurti su didesne širdies ir kraujagyslių ligų, 2 tipo diabeto ir kitų su nutukimu susijusių ligų rizika.

Vyresniems nei 40 metų asmenims svorio metimo iššūkiai gali būti ypač bauginantys. Metabolizmas paprastai sulėtėja su amžiumi, todėl lengviau priaugti svorio ir sunkiau atsikratyti šių papildomų svarų. Tam reikia tikslingesnio požiūrio į svorio metimą, įskaitant strategijas, kaip blokuoti ar sumažinti riebalų absorbciją.

Kodėl antsvoris sukelia sveikatos problemų

Sveikai gyventi – ne išeitis, o būtinybė! Mūsų sveikata yra pagrindas viskam, ką mes darome gyvenime. Gera sveikata yra subalansuoto ir atsakingo žmogaus ženklas ir atspindi kiekvieną gyvenimo sritį. Profesinis, asmeninis ir šeimos gyvenimas tampa sveikas, nes jūsų mityba taip pat tampa sveika. Antsvoris gali sukelti sveikatos problemų, padidinti mieguistumą ir sumažinti savivertę. Kiekvienas žmogus turi specifinį svorio matą - per daug ar per mažai yra nesveiko gyvenimo būdo požymis.

Being Overweight Cause Health Problems
Antsvoris sukelia sveikatos problemų
Daugybė žmonių visame pasaulyje nuolat kovoja su svorio metimu. Užimtas sėdimas gyvenimo būdas ir nesveiko maisto įpročiai yra pagrindinės netinkamo svorio priežastys. Subalansuota ir sveika mityba yra visų būtinų maistinių medžiagų mišinys, tinkama proporcija, visą dieną. Dvi pagrindinės maistinės medžiagos, atsakingos už svorio padidėjimą, yra angliavandeniai ir riebalai.

Kodėl angliavandeniai ir riebalai?

Nors svarbu vartoti ir angliavandenius, ir riebalus, jų reikia suvartoti reikiamu kiekiu. Angliavandeniai ir riebalai yra pagrindinis energijos šaltinis, tačiau yra ir kitų šaltinių, kurie gali suteikti organizmui reikalingos energijos. Angliavandenių ir riebalų vartojimo sumažinimas, o ne visiškai paneigimas, padeda pradėti mesti svorį ir pagerinti bendrą sveikatą.

Visų pirma, turime išsiaiškinti, iš kur atsiranda šie "blogieji" angliavandeniai ir riebalai. Mes kalbame apie transriebalus ir paprastus angliavandenius. Kuo daugiau perdirbimo patenka į konkretų maistą, tuo didesnė tikimybė, kad jame yra trans-riebalų ir daug angliavandenių, kurie lemia svorio padidėjimą, be daugelio kitų sveikatos problemų, tokių kaip diabetas ir net vėžys.

Dietos dažniausiai remiasi riebalų ir angliavandenių vengimu, tačiau tyrimai parodė, kad tiesiog neįmanoma pasiekti rezultatų tokiu būdu, nepakenkiant savo kūno gerovei.

Riebalų vaidmens mūsų mityboje supratimas

Riebalai vaidina lemiamą vaidmenį mūsų bendroje sveikatos ir gerovės srityje. Jie yra esminis makroelementas, teikiantis energiją, padedantis įsisavinti maistines medžiagas ir palaikantis įvairias kūno funkcijas. Norint priimti pagrįstus mitybos sprendimus, labai svarbu suprasti įvairias riebalų rūšis ir jų poveikį mūsų sveikatai.

Riebalų rūšys

Yra trys pagrindinės riebalų rūšys: sotieji riebalai, nesotieji riebalai ir trans-riebalai.

Sotieji riebalai paprastai yra kieti kambario temperatūroje ir dažniausiai randami gyvūniniuose produktuose, tokiuose kaip mėsa, sviestas ir pilno riebumo pieno produktai. Šie riebalai jau seniai siejami su padidėjusia širdies ligų rizika ir aukštu cholesterolio kiekiu, kai jų suvartojama per daug. Todėl patartina apriboti sočiųjų riebalų vartojimą ir pasirinkti sveikesnes alternatyvas.

Kita vertus, nesotieji riebalai paprastai yra skysti kambario temperatūroje ir gali būti suskirstyti į dvi kategorijas: mononesočiųjų riebalų ir polinesočiųjų riebalų. Mononesotieji riebalai randami tokiuose maisto produktuose kaip alyvuogių aliejus, avokadai ir riešutai, o polinesotieji riebalai randami tokiuose šaltiniuose kaip riebi žuvis, linų sėmenys ir graikiniai riešutai.
Šie riebalai laikomi sveikais širdžiai ir gali padėti sumažinti blogojo cholesterolio kiekį, kai jie įtraukiami į subalansuotą mitybą.
Transriebalai, dažnai vadinami "blogaisiais riebalais", dirbtinai sukuriami per procesą, vadinamą hidrinimu. Jie dažniausiai randami perdirbtuose ir keptuose maisto produktuose, tokiuose kaip supakuoti užkandžiai, greitas maistas ir kai kurie margarinai. Yra žinoma, kad transriebalai padidina blogojo cholesterolio kiekį ir padidina širdies ligų riziką, todėl labai svarbu kuo labiau sumažinti jų vartojimą.

Riebalų vaidmuo

Be jų vaidmens energijos gamyboje ir maistinių medžiagų įsisavinime, riebalai taip pat vaidina pagrindinį vaidmenį organizmo hormonų gamyboje. Tam tikri riebalai, tokie kaip omega-3 ir omega-6 riebalų rūgštys, yra klasifikuojami kaip nepakeičiamos riebalų rūgštys, nes jų organizmas negali gaminti ir jų reikia gauti su maistu. Šios nepakeičiamos riebalų rūgštys yra svarbios smegenų funkcijai, uždegimo reguliavimui ir bendrai ląstelių sveikatai.

Role of fat
Riebalų vaidmuo
Nors riebalai yra esminė sveikos mitybos dalis, labai svarbu juos vartoti saikingai ir išmintingai pasirinkti, kokius riebalus įtraukiame į savo maistą. Sveikesnių riebalų, tokių kaip nesotieji riebalai, pasirinkimas ir sočiųjų bei transriebalų vartojimo ribojimas gali padėti skatinti širdies sveikatą ir išlaikyti sveiką svorį.

Rizika, susijusi su per dideliu riebalų vartojimu

Nors riebalai yra esminė mūsų mitybos dalis, per didelis tam tikrų rūšių riebalų vartojimas gali kelti didelį pavojų mūsų sveikatai. Svarbu žinoti apie šią riziką ir priimti pagrįstus sprendimus dėl riebalų suvartojimo, kad išlaikytume sveiką svorį ir sumažintume lėtinių ligų išsivystymo tikimybę.

Svorio padidėjimas ir nutukimas

Viena iš pagrindinių rizikų, susijusių su per dideliu riebalų vartojimu, yra svorio padidėjimas ir nutukimas. Riebalai yra kaloringi, suteikiantys daugiau nei dvigubai daugiau kalorijų viename grame, palyginti su angliavandeniais ir baltymais. Kai suvartojame kalorijų perteklių, nesvarbu, ar tai būtų riebalai, ar bet kuris kitas makroelementas, organizmas kaupia perteklinę energiją kaip riebalus, todėl laikui bėgant padidėja svoris.
Nutukimas, kuris dažnai yra ilgalaikio per didelio riebalų vartojimo rezultatas, padidina įvairių sveikatos problemų, įskaitant širdies ligas, 2 tipo diabetą, tam tikras vėžio rūšis ir sąnarių problemas, riziką.

Širdies sveikata

Sotieji riebalai, dažniausiai randami gyvūniniuose produktuose, tokiuose kaip riebūs mėsos gabalai, pilno riebumo pieno produktai ir kai kurie tropiniai aliejai, kelia ypač didelį susirūpinimą, kai jų suvartojama per daug. Jie buvo susiję su padidėjusia aukšto cholesterolio kiekio rizika, kuri gali prisidėti prie širdies ligų ir insulto vystymosi. Norint skatinti širdies sveikatą, rekomenduojama apriboti sočiųjų riebalų vartojimą.

Transriebalai, dirbtinai sukurti hidrinimo proceso metu, yra dar viena riebalų rūšis, kelianti didelį pavojų sveikatai. Šie riebalai ne tik padidina blogojo cholesterolio (MTL) kiekį, bet ir sumažina gerojo cholesterolio (DTL), kuris yra svarbus širdies sveikatai, kiekį. Transriebalai buvo stipriai susiję su padidėjusia širdies ligų, uždegimo ir atsparumo insulinui rizika.
Verta pažymėti, kad ne visi riebalai yra kenksmingi. Nesotieji riebalai, įskaitant mononesočiuosius ir polinesočiuosius riebalus, laikomi sveikais širdžiai ir netgi gali suteikti tam tikros naudos sveikatai, kai vartojami saikingai. Jie gali padėti sumažinti blogojo cholesterolio kiekį ir sumažinti širdies ligų riziką, kai dietoje pakeičia sočiuosius ir trans-riebalus.
Siekiant sumažinti riziką, susijusią su per dideliu riebalų vartojimu, labai svarbu priimti apgalvotus sprendimus. Tai apima sočiųjų ir transriebalų suvartojimo mažinimą, pasirenkant liesus baltymų šaltinius, neriebius pieno produktus ir sveikesnius kepimo aliejus. Įtraukus daugiau maisto produktų, kuriuose gausu nesočiųjų riebalų, tokių kaip avokadai, riešutai, sėklos ir riebi žuvis, gali būti naudingų riebalų, palaikančių širdies sveikatą.

Koreliacija tarp riebalų absorbcijos ir svorio padidėjimo

Suprasti koreliaciją tarp riebalų absorbcijos ir svorio padidėjimo yra būtina visiems, norintiems efektyviai valdyti savo svorį. Organizmo gebėjimas absorbuoti ir kaupti maistinius riebalus vaidina svarbų vaidmenį vystantis nutukimui ir su juo susijusiai rizikai sveikatai.

Kas yra riebalų absorbcija?

Riebalų absorbcija yra sudėtingas procesas, kuris pirmiausia vyksta plonojoje žarnoje. Kai vartojame maistinius riebalus, jie virškinami per fermentus ir tulžies rūgštis, kurios juos suskaido į mažesnes molekules, vadinamas riebalų rūgštimis ir gliceroliu. Tada šios molekulės absorbuojamos per žarnyno gleivinę ir transportuojamos į kraują, kur jos naudojamos energijai arba kaupiamos kaip kūno riebalai.
Kai riebalų suvartojimas viršija organizmo energijos poreikius, maistinių riebalų perteklius efektyviai absorbuojamas ir kaupiamas kaip riebalinis audinys, todėl padidėja svoris. Šis svorio padidėjimas vyksta palaipsniui laikui bėgant, nes organizme kaupiasi vis daugiau riebalų. Riebalų perteklius gali prisidėti prie nutukimo, kuris apibrėžiamas kaip per didelis kūno riebalų kiekis, neigiamai veikiantis sveikatą.
Riebalų absorbcijos greičiui ir vėlesniam svorio padidėjimui įtakos gali turėti įvairūs veiksniai. Vienas svarbus veiksnys yra dietos sudėtis. Vartojant dietą, kurioje yra daug nesveikų riebalų, tokių kaip sočiųjų ir trans-riebalų, padidėja per didelio riebalų absorbcijos ir svorio padidėjimo rizika. Kita vertus, dieta, turinti daug sveikesnių riebalų, tokių kaip mononesotieji ir polinesotieji riebalai, gali turėti mažesnį poveikį riebalų absorbcijai ir svorio padidėjimui, kai vartojama saikingai.

Amžius taip pat gali turėti įtakos riebalų absorbcijai ir svorio valdymui. Senstant mūsų medžiagų apykaita natūraliai sulėtėja, todėl organizmui lengviau kaupti riebalų perteklių. Be to, hormoniniai pokyčiai, atsirandantys su amžiumi, gali turėti įtakos riebalų pasiskirstymui ir prisidėti prie svorio padidėjimo, ypač pilvo srityje.

Fat Absorption and Weight Gain
Riebalų absorbcija ir svorio padidėjimas
Svarbu pažymėti, kad riebalų absorbciją ir svorio padidėjimą lemia ne tik su maistu suvartojamas riebalų kiekis. Kiti veiksniai, tokie kaip bendras kalorijų kiekis, fizinio aktyvumo lygis, genetika ir individuali medžiagų apykaita, taip pat prisideda prie svorio valdymo. Tačiau riebalų absorbcijos vaidmens supratimas gali padėti žmonėms priimti pagrįstus sprendimus dėl savo mitybos pasirinkimo ir įgyvendinti strategijas, kaip efektyviai valdyti svorį.

Riebalų absorbcijos blokavimo arba mažinimo strategijos

Kalbant apie svorio valdymą ir sveikos kūno sudėties skatinimą, gali būti naudingos riebalų absorbcijos blokavimo ar mažinimo strategijos. Nors visiškai užblokuoti riebalų absorbciją neįmanoma ar nepatartina, yra keletas būdų, kurių žmonės gali imtis, kad sumažintų per didelį riebalų įsisavinimą ir palaikytų svorio reguliavimo tikslus.

  • Subalansuota mityba: Subalansuota ir maistinga mityba yra labai svarbi norint numesti svorio bet kuriame amžiuje. Sutelkite dėmesį į įvairaus sveiko maisto, įskaitant vaisius, daržoves, liesus baltymus, neskaldytus grūdus ir sveikus riebalus, vartojimą. Atkreipkite dėmesį į porcijų dydžius ir venkite per didelio kalorijų kiekio. Apsvarstykite galimybę dirbti su registruotu dietologu, kad sukurtumėte asmeninį maitinimo planą, atitinkantį jūsų konkrečius poreikius.
  • Porcijų kontrolė: Porcijų dydžių kontrolė yra veiksminga strategija siekiant sumažinti bendrą riebalų suvartojimą. Vartodami mažesnes porcijas, žmonės gali apriboti maistinių riebalų kiekį, kurį jie suvartoja vienu prisėdimu, taip sumažindami riebalų absorbcijos ir svorio padidėjimo galimybę. Mažesnių lėkščių ir dubenėlių naudojimas, sąmoningo valgymo praktikavimas ir dėmesio atkreipimas į alkio bei sotumo užuominas gali padėti kontroliuoti porcijas.
  • Virimo būdai: Maisto paruošimo būdas gali turėti įtakos riebalų absorbcijai. Pasirinkus sveikesnius gaminimo būdus, tokius kaip kepimas ant grotelių, kepimas, garinimas ar kepimas maišant su minimaliu aliejumi, galima sumažinti virimo metu pridedamų riebalų kiekį. Šie metodai padeda sumažinti riebalų absorbciją, išlaikant natūralius maisto skonius ir maistines medžiagas.
  • Riebalus blokuojantys maisto produktai ir ingredientai: Kai kurie maisto produktai ir ingredientai buvo susiję su riebalų absorbcijos blokavimu ar mažinimu. Pavyzdžiui, į racioną įtraukus daugiau daug skaidulų turinčių maisto produktų, tokių kaip vaisiai, daržovės, sveiki grūdai ir ankštiniai augalai, galima lengviau surišti su riebalais virškinamajame trakte, sumažinant jų absorbciją. Be to, buvo tiriami tam tikri prieskoniai ir žolelės, tokios kaip imbieras, ciberžolė ir cinamonas, dėl jų potencialo slopinti riebalų absorbciją.
  • Reguliari mankšta: Reguliarus fizinis aktyvumas yra ne tik svarbus bendrai sveikatai, bet ir gali padėti reguliuoti svorį. Mankšta padeda padidinti energijos sąnaudas, skatina riebalų deginimą ir gali sumažinti riebalų absorbciją. Aerobinių pratimų, tokių kaip greitas vaikščiojimas ar važiavimas dviračiu, derinimas su jėgos treniruočių veikla gali padėti sukurti liesą raumenų masę ir padidinti medžiagų apykaitą, o tai gali padėti sumažinti riebalų absorbciją ir skatinti svorio metimą.
  • Maistinės skaidulos: Įrodyta, kad padidėjęs maistinių skaidulų suvartojimas turi teigiamą poveikį svorio valdymui. Daug skaidulų turintys maisto produktai, tokie kaip sveiki grūdai, vaisiai, daržovės ir ankštiniai augalai, suteikia sotumo ir gali padėti kontroliuoti apetitą. Be to, tirpios skaidulos virškinamajame trakte sudaro į gelį panašią medžiagą, kuri gali prisijungti prie maistinių riebalų ir sumažinti jų absorbciją.
  • Nuoseklumas ir kantrybė: Svarbu į svorio metimą po 40 metų žiūrėti su realiais lūkesčiais ir suprasti, kad tai gali užtrukti ilgiau nei tada, kai buvome jaunesni. Nuoseklumas yra esminis dalykas, todėl siekite tvarių gyvenimo būdo pokyčių, o ne greitų sprendimų. Švęskite mažas pergales pakeliui ir būkite kantrūs savo pažangai.
Nors šios strategijos gali būti veiksmingos mažinant riebalų absorbciją ir palaikant svorio valdymą, svarbu pabrėžti, kad jos turėtų būti bendro subalansuoto ir tvaraus požiūrio į sveiką mitybą dalis. Prieš reikšmingai keičiant mitybą ar pradedant bet kokį naują mankštos režimą, rekomenduojama pasikonsultuoti su registruotu dietologu.

Riebalų blokatorių tabletės kaip galimybė valdyti svorį po 40 metų

Pastaraisiais metais natūralios riebalų blokatorių tabletės išpopuliarėjo kaip galimas svorio valdymo sprendimas, įskaitant vyresnius nei 40 metų asmenis. Šios tabletės yra skirtos slopinti maistinių riebalų absorbciją organizme, o tai gali sukelti svorio kritimą. Tačiau svarbu atsargiai kreiptis į riebalų blokatorių tablečių vartojimą ir vadovaujant sveikatos priežiūros specialistui.
Riebalų blokatorių tabletės paprastai veikia slopindamos tam tikrų virškinimo sistemos fermentų, atsakingų už maistinių riebalų skaidymą, aktyvumą. Blokuodamos šių fermentų veikimą, tabletėmis siekiama sumažinti riebalų absorbciją, taip apribojant kalorijų kiekį iš maistinių riebalų. Tai, savo ruožtu, gali prisidėti prie svorio metimo ar svorio valdymo.
Nors riebalų blokatorių tabletės gali atrodyti patraukli galimybė, prieš įtraukiant jas į svorio metimo planą, būtina atsižvelgti į keletą veiksnių. Visų pirma, svarbu pažymėti, kad riebalų blokatorių tabletės nėra stebuklingas sprendimas ir jomis nereikėtų pasikliauti kaip vieninteliu svorio reguliavimo metodu. Jie turėtų būti naudojami kartu su subalansuota mityba ir reguliariu fiziniu aktyvumu.

Fat Blocker Pills
Riebalų blokatorių tabletės
Taip pat svarbu žinoti apie galimą šalutinį poveikį ir riziką, susijusią su riebalų blokatorių tabletėmis. Tai gali būti diskomfortas virškinimo trakte, viduriavimas, dujos ar riebios išmatos dėl sumažėjusios maistinių riebalų absorbcijos. Kai kuriais atvejais taip pat gali būti paveikti riebaluose tirpūs vitaminai ir nepakeičiamos riebalų rūgštys, todėl reikia papildomų papildų.

Riebalų blokatorių papildų privalumai ir trūkumai

Nors yra vaistų, kurie padeda blokuoti riebalų absorbciją, visada geriau tai padaryti natūraliais būdais ir maisto produktais. Obuoliai, sojos maistas ir sveiki grūdai yra natūralūs maisto šaltiniai, veiksmingai blokuojantys riebalų absorbciją.

Šie maisto šaltiniai ne tik blokuoja riebalų absorbciją , bet ir sveikiau suteikia organizmui energijos. Taip pat galite pasirinkti mažai riebalų turinčias dietas, kurios yra maistingos, tačiau sumažina suvartojamų riebalų kiekį.

Mažai riebalų turinčios dietos privalumai:

  • Pašalinkite alkio priepuolius ir suteikite sotumo jausmą
  • Padidina DTL (gerojo cholesterolio) kiekį
  • Padidina energijos lygį
  • Sumažina kraujospūdį ir cukraus kiekį kraujyje
Trūkumus:

  • Puikus gyvenimo būdo pokytis
  • Sąmoningos pastangos didinti įvairovę
Sveika mityba yra naudinga sveikatai, nesvarbu, ar jūsų tikslas yra numesti svorio, ar ne. Mažai riebalų turinti dieta ir natūralios riebalų blokatorių tabletės geriausiai veikia, kai jas papildo reguliarūs svorio metimo pratimai. Natūralios riebalų blokatorių tabletės bet kurią dieną yra geresnis pasirinkimas, kuris "stringa laikantis dietos" ar vartojant receptinius papildus.

Išvada: svorio valdymas po 40 metų blokuojant riebalų absorbciją

Norint valdyti svorį po 40 metų , reikia visapusiško požiūrio, kuriame atsižvelgiama į riebalų vaidmenį mūsų mityboje, riziką, susijusią su per dideliu riebalų vartojimu, riebalų absorbcijos ir svorio padidėjimo koreliaciją bei veiksmingas strategijas, skatinančias svorio metimą ir bendrą sveikatą.

Managing Weight After 40
Svorio valdymas po 40 metų
Riebalai yra esminė subalansuotos mitybos dalis, teikianti energijos, padedanti įsisavinti maistines medžiagas ir palaikanti įvairias kūno funkcijas. Tačiau per didelis tam tikrų rūšių riebalų, tokių kaip sotieji ir transriebalai, vartojimas gali sukelti svorio padidėjimą ir padidinti lėtinių ligų riziką. Norint išlaikyti sveiką svorį, labai svarbu suprasti, kaip svarbu įtraukti sveikesnius riebalus, tokius kaip mononesotieji ir polinesotieji riebalai, tuo pačiu sumažinant sočiųjų ir trans-riebalų suvartojimą.
Koreliacija tarp riebalų absorbcijos ir svorio padidėjimo yra nusistovėjusi. Kai organizmas absorbuoja ir kaupia maistinių riebalų perteklių, svorio padidėjimas palaipsniui vyksta laikui bėgant, prisidedant prie nutukimo ir padidėjusios rizikos sveikatai. Tokie veiksniai kaip dietos sudėtis, amžius ir individualus metabolizmas gali turėti įtakos riebalų absorbcijos greičiui.
Norėdami užblokuoti ar sumažinti riebalų absorbciją, tokios strategijos kaip porcijų kontrolė, sąmoningi maisto gaminimo būdai, riebalus blokuojančių maisto produktų įtraukimas, reguliari mankšta ir maistinių skaidulų suvartojimo didinimas pasirodė esančios veiksmingos. Šie metodai palaiko svorio reguliavimo pastangas ir skatina bendrą sveikatą.

Galiausiai, riebalų blokatorių tabletės gali būti laikomos geriausiu pasirinkimu valdant svorį po 40 metų. Riebalų blokatorių tabletės padės sumažinti riebalų absorbciją, tačiau jas reikėtų vartoti kartu su subalansuota mityba, reguliariu fiziniu aktyvumu ir išsamiu svorio metimo planu.

Sužinokite daugiau apie riebalų blokatorių tabletes 


comments powered by Disqus